Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 g | Rostad Lök | |
4 krm | Kryddpeppar Malen | |
1 kg | Blandfärs | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 dl | Vispgrädde | |
4 msk | Kalvfond Buljong | |
2 st | Ägg | |
25 g | Smör | |
2 krm | Svartpeppar |
Lägg färsen i en bunke. Finhacka persiljan.
Tillsätt persilja, grädde, fond, äggulor, svartpeppar, kryddpeppar och rostad lök till färsen. Blanda om och forma köttbullar.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna på hög värme tills de får en gyllenbrun färg. Sänk värmen och låt de steka klart på låg temperatur.
Servera på julbordet.
Bild:
Simon Bajada
1 Kryddpeppar Malen 40g Kockens
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria