Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 70 g | Ruccolasallat | |
| 1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
| 0,5 st | Färsk timjan | |
| 50 g | Pinjenötter | |
| 200 g | Getost, Chevre | |
| 2 dl | Quinoa | |
| 600 g | Rödbetor Färsk | |
| 1 krm | Flingsalt | |
| 0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
| 4 st | Fikon Färska | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Rödbetssallad: Skrubba och koka rödbetorna mjuka. Låt svalna och skala. (Detta kan du med fördel göra en dag i förväg.)
Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen och spola den sedan kall.
Skär rödbetorna i klyftor.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Lägg quinoan på ett djupt fat och strö över ruccola. Placera rödbetorna ovanpå. Skär getosten i skivor och lägg ovanpå. Dela varje fikon i 4 delar och placera ut över salladen. Strö över pinjenötterna och ringla över olja och lite balsamvinäger. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar efter smak samt timjan.
Näringsvärde: 530 kcal, 20 g protein, 28 g fett, 43 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd

291,54 kr /kg

134,75 kr /kg

812,50 kr /kg

193,33 kr /kg

101,90 kr /kg

19,95 kr /kg

266,00 kr /kg

1 Olivolja Delicato Extra Virgin
126,60 kr /l

158,53 kr /kg

187,80 kr /l

1 014,71 kr /kg