Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Vaniljcrumble | ||
| 50 g | Smör | |
| 0,75 dl | Strösocker | |
| 2 tsk | Vaniljsocker | |
| 1 dl | Vetemjöl | |
| Muffinssmet | ||
| 2 dl | Strösocker | |
| 2 st | Ägg | |
| 125 g | Smör | |
| 4,5 dl | Vetemjöl | |
| 225 g | Blåbär Fryst | |
| 1,5 dl | Mjölk | |
| 2 tsk | Vaniljsocker | |
| 2 tsk | Bakpulver | |
Muffinssmet: Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ihop socker och rumstempererat smör poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl.
Rör ner mjölblandningen tillsammans med mjölken, blanda ihop till en smet (vispa inte, utan rör ihop).
Fyll muffinsformarna till hälften med smeten, lägg i lite blåbär i varje muffinsform.
Crumble: Smält smöret i en kastrull.
Blanda ihop smöret med resterande ingredienser till crumble.
Strö över lite crumble i varje muffinsform över smeten och försök täcka bären.
Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15 min.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

4,20 kr /st

125,90 kr /kg

15,97 kr /l

145,00 kr /kg

22,50 kr /kg

137,19 kr /kg

8,98 kr /kg

77,78 kr /kg