Gå vidare till huvudinnehåll
Pizza con uove e basilica
Mari Bergman

Pizza con uove e basilica

30 minEnkelt
213,60 kr
4 portioner 40,18 kr per portion
Underbar vegopizza, perfekt för fredagsmyset! Denna mättande rätt toppas med ägg, och serveras med en krispig sallad. Tips! För att inte äggen ska flyta ut över hela pizzorna kan du göra 4 små "gropar" bland grönsakerna och knäcka 1 ägg i varje "grop".

Pizza
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 stBasilika - färsk
2 mskCitron
150 gRiven Ost
1 mskOlivolja
1 stAvokado
1 krmFlingsalt
600 gPizzakit
125 gKörsbärstomater
6 stÄgg
0,5 stZucchini
Sallad
65 gSalladsmix
1 mskOlivolja
1 mskBalsamvinäger
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Pizza: Skala och skiva vitlöken. Skölj och skiva zucchini och tomat tunt. Lägg ut pizzabotten på bakplåtspapper och bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten och fördela vitlök, zucchini och tomat på pizzorna. Strö över resten av osten och knäck ägg på pizzan. Gratinera i ugn i ca 12 min.

3

Sallad: Lägg upp salladen i en skål och ringla över olja och balsamvinäger.

4

Pizza: Toppa den gratinerade pizzan med skivad avokado, basilikablad och rivet citronskal. Ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt och peppar.

Servera pizzan med sallad vid sidan om.

Näringsvärde: 667 kcal. 29 g protein, 36 g fett, 53 g kolhydrater.

Bild:

Emma Mattsson