Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Basilikakräm | ||
| 0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 100 g | Färskost Vitlök | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| Kyckling | ||
| 2 st | Kvisttomater | |
| 1 tsk | Olivolja | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 1 tsk | Salt | |
| 600 g | Kycklingfile | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Smör | |
| Ugnspotatis | ||
| 1 tsk | Salt | |
| 2 msk | Potatis Fast | |
| Sallad | ||
| 0,5 st | Gurka | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
Ugnspotatis: Värm ugnen till 200 grader.
Skiva potatisen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Baka i ugn i totalt ca 30 min.
Kyckling: Hetta upp smör i en stekpanna och stek hastigt kycklingen på båda sidor. Salta och peppra direkt i pannan.
Skölj tomaterna och dela dem i kvartar.
Lägg de brynta kycklingfiléerna på potatisen och placera tomatklyftorna runtom.
Strö över riven basilika och låt allt steka i ytterligare 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt och potatisen mjuknat.
Basilikakräm: Blanda ceme fraiche och ost i en skål. Klipp ner basilika och rör ihop till en kräm.
Sallad: Skölj isbergssallad och gurka. Strimla salladen fint och skär gurkan i mindre bitar.
Blanda i en skål och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.
Servera kycklingen och potatisen tillsammans med basilikakrämen och salladen.

69,90 kr /l

293,00 kr /kg

179,67 kr /kg

71,90 kr /kg

161,08 kr /kg

22,17 kr /kg

66,48 kr /kg

27,90 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr

145,00 kr /kg