Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Basmatiris | |
| 1 st | Gul Paprika | |
| 200 g | Vanliga Tomater | |
| Kyckling | ||
| 0,5 msk | Smör | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 2 msk | Curry | |
| 1 st | Lime | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 400 g | Kokosmjölk | |
| 1 tsk | Japansk soja | |
| 0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
| 1 tsk | Honung | |
| 600 g | Kycklingfile | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 msk | Kycklingfond | |
Tillbehör: Koka riset efter anvisning på paketet.
Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilipepparn och strimla Kycklingfiléerna.
Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna eller gryta och fräs lök och chilihacket 1 min. Tillsätt kyckling och curry och stek på medelvärme så att kycklingen får fin färg. Tillsätt kokosmjölk, fond, soja och honung och låt det puttra ihop på låg värme i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och skär tomaterna och paprikan i bitar och lägg i en skål. Klyfta limen. Servera currykycklingen med ris och sallad.
Näringsvärde: 674 KCAL 35g Protein 33g Fett 56g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

88,67 kr /kg

73,90 kr /kg

42,02 kr /kg

51,80 kr /l

238,00 kr /kg

158,92 kr /kg

19,67 kr /kg

59,95 kr

137,90 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

939,71 kr /kg

1 014,71 kr /kg

296,67 kr /l

111,90 kr /kg

217,27 kr /kg

230,56 kr /l