Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Färska champinjoner | |
2 st | Hönsbuljong | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Kinesisk soja | |
8 dl | Vatten |
Soppa: Skala lök och vitlök. Skölj champinjonerna.
Hacka löken och champinjonerna.
Hetta upp lite smör eller olja i en kastrull och fräs champinjoner, lök och pressad vitlök i ett par minuter.
Tillsätt vatten, soja, grädde och buljongtärning. Låt koka i 10-15 minuter.
Tag av soppan från värmen när den har kokat färdigt och mixa den slät med en stavmixer eller i en matberedare.
Smaka ev. av med mer salt och peppar.
Servera gärna soppan med ett gott bröd.
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge