Kladdkaka med daimtäcke
Mari Bergman

Kladdkaka med daimtäcke

30 minEnkelt
148,80 kr
1 portion40,27 kr per portion
Kladdkakornas kladdkaka! En riktig kakdrottning som aldrig lämnar någon oberörd. Fler recept: Kladdkaka, Kladdkaka med daim, Citronkladdkaka med blåbär

Glasyr
56 gDaim
2 mskKakao
2 mskMat & Bak Smör
1,5 dlFlorsocker
1 mskBrygg- och kokkaffe
Kaka
4 stÄgg
3 mskKakao
100 gMörk Blockchoklad
200 gMat & Bak Smör
3 dlStrösocker
1 tskVaniljsocker
3 dlVetemjöl
2 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Hacka chokladen. Smält smöret och rör i chokladen så den smälter.

3

Vispa ägg och socker pösigt.

4

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och vänd ner försiktigt i äggblandningen.

5

Tillsätt chokladsmöret och blanda runt försiktigt till en jämn smet.

6

Häll smeten i en smord springform. Grädda i mitten av ugnen. Varmluftsugn 15-20 min. Vanlig ugn 20-22 min.

7

Glasyr: Blanda alla ingredienser i en bunke över ett vattenbad tills du får en slät smet.

8

Bred ut över den svalnade kakan.

9

Hacka och strö över daim.

Bild:

Linnea Swärd