Gå vidare till huvudinnehåll
Röd kycklinggryta med paprika och ajvar

Röd kycklinggryta med paprika och ajvar

30 minEnkelt
278,15 kr
4 portioner 41,11 kr per portion
Tips: Ta bort fröna från den spanska pepparn om du vill ha en mildare i smak i grytan. Använd handskar. Du vill inte klia dig i ögonen efteråt.

150 gGul lök
1 kgKycklingklubba Färsk
3 mskOlivolja
1 mskPiffi Allkrydda
1 tskAjvar
100 gGrön Paprika
1 dlGräddfil
0,5 lVatten
1 stRöd Paprika
1 stChipotle
Instruktioner
1

Stek kycklingen i väl uppvärmd olja på båda sidor tills de är gyllenbruna. Tillsätt finhackad lök och paprika skuren i tunna strimlor och stek på låg värme i några minuter. Tillsätt sedan ajvar, torkad spansk peppar, paprikapulver och 1 msk Vegeta. Rör om, täck med vatten, sätt på locket och koka tills kycklingen är mör och börjar lossna från benet. Stäng av plattan, rör i gräddfil och servera grytan varm med kokta nudlar.

Alla recept från Podravka. http://www.podravka.com