Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 0,5 st | Rödlök | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 msk | Balsamvinäger | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 3 dl | Ris | |
| Gryta | ||
| 1,5 dl | Rött matlagningsvin | |
| 4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 300 g | Morötter | |
| 1 krm | Salt | |
| 500 g | Potatis | |
| 4 msk | Kycklingfond | |
| 1 kg | Kycklingben Frysta | |
| 400 g | Hela Tomater Konserverade | |
| 2 st | Rödlök | |
| 4 dl | Vatten | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 200 g | Vitkål | |
Gryta: Tina kycklingbenen. Skala och klyfta rödlöken. Skala vitlöksklyftorna. Skala och skär potatis och morötter i bitar. Skölj och skär vitkålen i stora bitar.
Fräs grönsakerna i olja i en stor gryta tillsammans med timjan ca 2-3 min under omrörning. Tillsätt rödvin, tomater, honung (eller 1 tsk socker), kycklingfond, vatten och tinade kycklingben. Låt grytan koka upp, sänk värmen och låt småkoka under lock ca 35-40 min tills kycklingen är klar. Rör om lite då och då. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger. Servera till kycklinggrytan.
Näringsvärde: 566 kcal, 37g protein, 5g fett, 87g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell

30,00 kr /kg

27,90 kr /kg

62,78 kr /kg

83,90 kr /kg

13,95 kr /kg

16,48 kr /kg

41,50 kr /kg

48,75 kr /kg

18,48 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

131,90 kr /l

135,80 kr /l

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

230,56 kr /l

33,95 kr

111,90 kr /kg

34,50 kr