Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 1 st | Broccoli Färsk | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 400 g | Tagliatelle Färsk | |
| 0,5 st | Citron | |
| 1 krm | Salt | |
| Saffranssås | ||
| 2,5 dl | Vispgrädde | |
| 2 msk | Vatten | |
| 1 msk | Fiskfond | |
| 2 msk | Vitvinsvinäger | |
| 0,5 g | Saffran | |
| 2 krm | Salt | |
| 500 g | Laxfilé Fryst | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten i en stor kastrull till pastan.
Saffranssås: Blanda saffran med vitvinsvinäger, vatten och fiskfond i en liten kastrull. Koka upp och låt det sjuda tills hälften har reducerats. Tillsätt grädden och låt såsen sjuda på svag värme.
Placera de tinade laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra och sätt in i ugnen ca 10 min.
Tillbehör: Skölj och skär broccolin i buketter.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt broccolin koka med de sista minuterna om du vill spara på disk. Annars så kokar du den i en kastrull vid sidan om.
Rör ihop såsen med den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar.
Servera pastan med broccoli, lax och citronklyftor.
Näringsvärde: Kcal: 721 Fett: 40 g Protein: 34 g Kolhydrater: 53 g
Bild:
Linnea Swärd

67,80 kr /kg
79,80 kr /kg

48,18 kr /kg

93,17 kr /l

39 900,00 kr /kg

184,88 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

230,56 kr /l

139,80 kr /l
