Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
1 st | Citron | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
2 tsk | Honung | |
600 g | Fläskkarré | |
Marinad | ||
1 krm | Salt Fint | |
3 msk | Olivolja | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 msk | Honung | |
2 msk | Japansk soja | |
Tillbehör | ||
1 msk | Vit balsamvinäger | |
70 g | Färsk bladspenat | |
2 krm | Flingsalt | |
1 msk | Olivolja | |
Potatissallad | ||
800 g | Färskpotatis | |
3 st | Jordärtskocka | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig |
Sätt ugnen på 200 grader.
Marinad: Blanda ihop olja, soja, honung, balsamvinäger, salt och peppar. Skiva karrén i skivor och lägg den med marinaden i en plastpåse och marinera så länge som möjligt. Gärna i kylen över natten.
Potatissallad: Tvätta och skiva potatisen. Skala och riv jordärtskockorna och skala och skiva vitlöksklyftorna. Blanda allt med olivolja och sprid ut över en plåt. Salta rikligt och peppra lite försiktigt. Baka tills de har fått fin färg, ca 30 min. Skyffla runt då och då så att det inte bränns.
Grilla eller stek karrén ca 3-4 min på båda sidor.
Dressing: Tvätta och riv citronskalet och blanda med citronsaften, olja, honung och sköljd grovhackad basilika. Ta ut potatisen och vänd ned dressingen medan potatisen fortfarande är varm.
Skölj spenaten och ringla över lite olja och vinäger. Krydda med en nypa flingsalt.
Näringsvärde: 603 KCAL 29 G PROTEIN 29 G FETT 52 G KOLHYDRATER
Bild:
Nurlan Emir
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Flytande Honung EKO 350g Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Balsamvinäger Vit 250ml Zeta
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1