Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Lag | ||
| 2 dl | Strösocker | |
| 1,5 dl | Vatten | |
| 5 msk | Ättiksprit | |
| 2 krm | Kryddpeppar Hel | |
| 1 st | Vanliga morötter | |
| 420 g | Inläggningssill | |
| 1 st | Lagerblad | |
| 1 krm | Svartpeppar Hel | |
| 1 st | Rödlök | |
Börja med lagen. Häll vatten, ättiksprit och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 1-2 minuter. Låt kallna och blanda sedan eventuellt i 1 matsked rödbetsspad för mer färg.
Skär sillen i 2 cm stora bitar. Skala och skiva löken och moroten. Varva dem med sillen och pepparkornen i en burk. Smula ner lagerbladet.
Häll på lagen och låt sillen stå svalt i minst ett dygn. Sillen håller i drygt en vecka.
Recepten är hämtade från Per Morbergs bok "MORBERG firar jul" (Bonnier Fakta)
Bild:
Martin Löf

13,95 kr /kg

218,81 kr /kg

30,00 kr /kg

22,50 kr /kg

20,50 kr /l

1 353,57 kr /kg

3 737,50 kr /kg

507,14 kr /kg
