Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Brynt smör | ||
| 75 g | Smör | |
| Rotselleri | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 800 g | Rotselleri | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| Torskrygg | ||
| 0,5 msk | Smör | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 600 g | Torskrygg Fryst | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| Topping | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 125 g | Rädisor | |
| 2 tsk | Olivolja | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 65 g | Citron | |
| 0,5 st | Gräslök - färsk | |
Värm ugnen till 200 grader.
Rotselleri: Skär bort skalet runt om rotsellerin. Skär rotsellerin i 2 cm tjocka skivor och dela varje skiva på hälften.
Lägg rotselleribitarna i en ugnsfast form och salta och peppra efter smak. Ringla över olivolja och rosta i ugnen i ca 30-40 min.
Torskrygg: Salta och peppra torskbitarna och låt dem ligga i rumstemperatur i ca 10 min.
Topping: Skölj grönsakerna. Hyvla långa remsor av gurkan med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Skiva rädisorna och finhacka gräslöken.
Blanda grönsakerna i en skål och tillsätt rivet citronskal, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
Torskrygg: Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek torskbitarna på medelhög värme ca 2-3 min/ sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt fisken bli klar i pannan.
Brynt smör: Bryn smöret i en kastrull.
Ta ut rotsellerin ur ugnen. Placera torskbitarna på rotsellerin och ringla över det brynta smöret. Placera ut gurktoppingen runt om fisken. Klart att servera.
Näringsvärde: 409 kcal, 29 g protein, 26 g fett, 13 g kolhydrater
Bild:
Susanna Blåvarg

53,90 kr /kg

297,62 kr /kg

56,30 kr /kg

70,19 kr /kg

54,24 kr /kg

21,95 kr /st

129,00 kr /kg

1 014,71 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l
