Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Biffar | ||
| 500 g | Nötfärs | |
| 50 g | Parmesanost | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 0,8 tsk | Salt | |
| 1 msk | Smör | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Ägg | |
| Gräslökssås | ||
| 1 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 1 st | Gräslök - färsk | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 msk | Citron | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 st | Schalottenlök | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| 2 tsk | Kalvfond Buljong | |
| 1,5 dl | Vispgrädde | |
| 2 msk | Smör | |
| Tillbehör | ||
| 1 st | Broccoli Färsk | |
| 1 krm | Salt | |
| 700 g | Potatis Fast | |
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär broccolin i mindre buketter.
Biffar: Lägg färsen i en bunke. Tillsätt ägg, finriven ost, salt och peppar. Blanda om och forma 4-6 biffar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft ur biffarna och lägg dem på en tallrik.
Gräslökssås: Skala och finhacka schalottenlöken. Tillsätt smör i pannan och stek löken mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger, grädde, vatten och fond och koka upp. Lägg ner biffarna i såsen och låt sjuda på svag värme ca 10 min.
Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt i pannan och blanda om. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.
Tillbehör: Tillsätt broccolin till den kokande potatisen och låt koka med den sista minuten. Sila av vattnet och lägg upp potatis och broccoli i skålar.
Servera parmesanbiffarna i gräslökssåsen tillsammans med kokt potatis och broccoli.
Näringsvärde: 675 kcal, 40 g protein, 40 g fett, 37 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

153,00 kr /kg

473,00 kr /kg

4,20 kr /st

21,95 kr /st

54,24 kr /kg

51,80 kr /kg

69,00 kr /l

67,80 kr /kg

16,48 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

34,50 kr

139,80 kr /l

230,56 kr /l