Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köp hem | ||
| 75 g | Riven Ost | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
| 1 st | Basilika - färsk | |
| 1 st | Citron | |
| 600 g | Kyckling Minutfilé | |
| Från ditt skafferi | ||
| 3 msk | Olivolja | |
| 2 dl | Basmatiris | |
| 1 dl | Ströbröd | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 st | Ägg | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 krm | Chiliflakes | |
Krydda kycklingen med salt och peppar. Vispa upp ägget i en skål och blanda den rivna osten med ströbröd på ett fat. Vänd kycklingfiléerna i ägget och sedan i ostblandningen.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och stek kycklingfiléerna på hög värme i ca 2 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt.
Mixa samman basilika, persilja, rivet citronskal, saft från 0.5 citron, vitlök och 2 msk olja till en slät sås. Smaka av såsen med chiliflakes, salt och peppar.
Servera kycklingen med chimichurri och valfritt tillbehör såsom ris eller potatis.
Bild:
Nurlan Emir

193,00 kr /kg

21,95 kr /st

1 Basilika Kruka Stor EKO Klass1
139,80 kr /kg

54,24 kr /kg

160,83 kr /kg

4,20 kr /st

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

59,95 kr /kg

44,88 kr /kg

217,27 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

37,95 kr