Indisk daal med hackade mandlar
Mari Bergman

Indisk daal med hackade mandlar

30 minEnkelt
250,40 kr
2 portioner29,41 kr per portion
Daal, dal eller dhal är en läcker linsgryta full med smaksättare som ingefära, garam masala och chili. Grytan rundas av fint med kokosmjölk. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,12

Indisk daal
0,5 stGul lök
65 gFärsk bladspenat
2 tskChilipeppar Färsk
0,5 mskRapsolja
0,5 tskGaram Masala
50 gKörsbärstomater
0,5 stLime
100 gRöda Linser Torkade
3 dlVatten
0,5 tskTorkad gurkmeja
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskGrönsaksbuljong
1 krmSalt Fint
0,5 mskFärsk ingefära
1 klyftaVitlök Vanlig
1 dlKokosmjölk
Topping
2 mskSötmandel Naturell
2 mskMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 stKoriander - färsk
Instruktioner
1

Indisk daal: Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chili.

2

Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och chili med garam masala och gurkmeja. Tillsätt röda linser, hela körsbärstomater, vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong och salt. Koka upp och låt grytan sjuda på låg värme i ca 15-20 min. Rör om med jämna mellanrum så att inte linserna bränner vid.

3

Tillsätt spenat i grytan och smaka av med salt, peppar och limesaft.

4

Topping: Grovhacka mandlar och koriander.

5

Lägg upp grytan i djupa skålar och toppa med mandlar, koriander och yoghurt. Ät och njut!

Näringsvärde: 494 kcal, 24 g protein, 23 g fett, 18 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir