Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Indisk daal | ||
0,5 st | Gul lök | |
65 g | Färsk bladspenat | |
2 tsk | Chilipeppar Färsk | |
0,5 msk | Rapsolja | |
0,5 tsk | Garam Masala | |
50 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Lime | |
100 g | Röda Linser Torkade | |
3 dl | Vatten | |
0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Färsk ingefära | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Kokosmjölk | |
Topping | ||
2 msk | Sötmandel Naturell | |
2 msk | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 st | Koriander - färsk |
Indisk daal: Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chili.
Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och chili med garam masala och gurkmeja. Tillsätt röda linser, hela körsbärstomater, vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong och salt. Koka upp och låt grytan sjuda på låg värme i ca 15-20 min. Rör om med jämna mellanrum så att inte linserna bränner vid.
Tillsätt spenat i grytan och smaka av med salt, peppar och limesaft.
Topping: Grovhacka mandlar och koriander.
Lägg upp grytan i djupa skålar och toppa med mandlar, koriander och yoghurt. Ät och njut!
Näringsvärde: 494 kcal, 24 g protein, 23 g fett, 18 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt