Gå vidare till huvudinnehåll
Honungsglaserade revbensspjäll

Honungsglaserade revbensspjäll

3 tEnkelt
305,60 kr
4 portioner 39,55 kr per portion
Möra och saftiga revbensspjäll som får gå länge i ugnen.

1 kgRevbensspjäll
1 stFärsk ingefära
4 mskHonung
1 stLök
1 stApelsin
1 kgPotatis
1 stMorötter
1 mskSalt
2 mskJapansk soja
2 dlÄppelmos
1 tskSvartpeppar
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175°.

2

Snitta skåror i svålen om den finns kvar. Salta och peppra rikligt runt om.

3

Skär upp löken och moroten grovt och lägg i botten på pannan. Lägg sedan på spjället och ställ in plåten i ugnen i 175°.

4

Varefter det smälter ner steksaft från spjället kan du börja ösa. Pensla på marinaden efter cirka 1 timme.

5

Stek spjället tills revbenen släpper lätt från köttet. Det kan ta upp till 3 timmar.

6

Tvätta potatisen. Skär den i klyfter och lägg på en plåt med lite olja och salt och stek i samma grader som köttet. Sätt in potatisen när det är ca 40 minuter kvar.

7

Servera tillsammans med en klick äpplemos.