Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 kg | Revbensspjäll | |
1 st | Färsk ingefära | |
4 msk | Honung | |
1 st | Lök | |
1 st | Apelsin | |
1 kg | Potatis | |
1 st | Morötter | |
1 msk | Salt Fint | |
2 msk | Japansk soja | |
2 dl | Äppelmos | |
1 tsk | Svartpeppar |
Sätt ugnen på 175°.
Snitta skåror i svålen om den finns kvar. Salta och peppra rikligt runt om.
Skär upp löken och moroten grovt och lägg i botten på pannan. Lägg sedan på spjället och ställ in plåten i ugnen i 175°.
Varefter det smälter ner steksaft från spjället kan du börja ösa. Pensla på marinaden efter cirka 1 timme.
Stek spjället tills revbenen släpper lätt från köttet. Det kan ta upp till 3 timmar.
Tvätta potatisen. Skär den i klyfter och lägg på en plåt med lite olja och salt och stek i samma grader som köttet. Sätt in potatisen när det är ca 40 minuter kvar.
Servera tillsammans med en klick äpplemos.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Soja Japansk 150ml Spicefield
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria