Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 800 g | Potatisgratäng | |
| 700 g | Fläskfile Färsk | |
| Marinad | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 msk | Balsamvinäger | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 1 msk | Sweet Chili | |
| 1 msk | Japansk soja | |
Fläskfilé: Putsa fläskfilén.
Dela vitlöksklyftorna till små stavar, gör snitt i fläskfilén och tryck in vitlöksstavarna.
Gnid in fläskfilén med balsamvinäger och låt den vila i ett par minuter.
Lägg den sedan i marinaden och låt den ligga i minst i 30 min. Jag lät den marinera i 6 timmar.
Sätt ugnen på 200°. Tillaga potatisgratängen enligt anvisningen på förpackningen.
Bryn filén runt om i smör eller margarin i en stekpanna.
Flytta över filén till en ugnssäker form och stick in en köttermometer i köttet. Stek i ugnen till 65° (det tar ca 15 minuter).
Ta ut formen ur ugnen och låt fläskfilén bli klar utanför i ca 10 min.
Bild:
Emma Mattsson

34,94 kr /kg

224,00 kr /kg

63,00 kr /l

217,27 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

131,90 kr /l

111,90 kr /kg

40,56 kr /l

296,67 kr /l


