Gå vidare till huvudinnehåll
Banoffee paj med vinbär
Mari Bergman

Banoffee paj med vinbär

15 minEnkelt
200,65 kr
10 portioner 13,70 kr per portion
Paj på 15 min! Otroligt god paj med banan, kolasås och grädde. Använd gärna en färdig karamelliserad mjölk för snabbast resultat. Toppa med daimkrisp och dekorera med vackra vinbär som bryter av det söta på ett perfekt sätt.

Fyllning
3 dlVispgrädde
75 gRöda Vinbär
3 stBanan
0,5 krmFlingsalt
397 gKaramelliserad mjölk
50 gDaim
Pajdeg
120 gSmör
300 gDigestive original
Instruktioner
1

Mixa kexen till ett smul i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.

2

Lägg ett bakplåtspapper i en springform ca 22 cm i diameter. Tryck ut kexblandningen i formen och låt stå i frysen i ca 10 min.

3

Blanda karamelliserad mjölk med flingsalt. Vispa grädden och fyll en spritspåse. Skiva bananer och hacka daim.

4

Ta ut pajbottnen från frysen och ta loss den från springformen. Lägg den på ett fat och fördela den karamelliserade mjölken över. Fördela ett lager bananskivor över och spritsa över grädden. Dekorera med extra bananskivor, hackad daim och små klasar av vinbär. Servera meddetsamma.

Bild:

Nurlan Emir