Chilitagliatelle al ´ ouvo med torsk i tomatsås
Elvio Milleri

Chilitagliatelle al ´ ouvo med torsk i tomatsås

20 minEnkelt
323,70 kr
4 portioner26,32 kr per portion
Ett fantastiskt gott pastarecept med chili, persilja och självklart färsk basilika! Receptet tar endast 20 min att laga och passar alla i familjen. Tips, ta gärna ut fisken och låt tina i kylskåp över natten om den är fryst.

0,5 tskChilipeppar Färsk
300 gTagliatelle Färsk
410 gTomatsås
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
0,5 stPersilja - färsk
300 gTorskfilé Fryst
0,5 stBasilika - färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSalt Fint
0,5 stApelsin
Instruktioner
1

Chiligaliatelle al ´ouvo: Ta ut fisken om den är fryst och låt tina. Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Värm olivoljan på låg värme i en stekpanna. Skala och halvera vitlöksklyftorna och lägg ner i olivoljan med snittytan neråt. Fräs försiktigt 1 min, ta sedan bort vitlöken. Tillsätt tomatsås och salt och låt småputtra 3 min.

3

Skär fisken i små kuber och tillsätt till tomatsåsen. Puttra på låg värme 5 min.

4

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Skölj och grovhacka basilika och persilja. Skölj och finhacka chili och riv skalet av apelsinen. Tillsätt till tomatsåsen och smaka av med lite peppar.

6

Sila av pastan och blanda ner pastan i tomatsåsen. Servera direkt från stekpannan.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 452 kcal, 24 g protein, 12 g fett, 59 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell som