Helgrillad ryggbiff med rucola och parmesan

Helgrillad ryggbiff med rucola och parmesan

1 t 30 minEnkelt
430,80 kr
4 portioner71,98 kr per portion
Smakrik helgrillad ryggbiff med rucola och parmesan - perfekt som middag med fräscha tillbehör eller som en välkommen rätt på buffébordet. Servera tillsammans med balsamicokräm.

1 mskRosmarin - torkad
50 gParmesanost
1 tskSvartpeppar Malen
1 mskTimjan - torkad
1 mskFlingsalt
4 mskOlivolja
600 gRyggbiff
100 gRuccolasallat
Instruktioner
1

Ta fram köttet, lägg det på en tallrik, häll på olivolja, flingsalt, svartpeppar, timjan och rosmarin så att det täcks runt om och låt stå i minst 1 timme. Tänd grillen. Lägg upp rucolan på ett stort uppläggningsfat.

2

Grilla köttet på en sida i taget medan glöden är ganska varm (se upp, olivoljan gör att det kan flamma upp). Resultatet ska bli ett kött som är ganska sotigt runt om och rejält rött i mitten.

3

Packa in köttet i ugnsfolie och låt det lugna ner sig i 8–10 minuter. Skvätt under tiden lite olivolja, salt och peppar på rucolan.

4

Skär köttet i så tunna skivor du bara kan och lägg det ovanpå rucolan. Ringla över lite balsamicokräm och hyvla över rejält med parmesanost. (Ibland behöver man lägga den mittersta delen av köttet på grillen en stund till. Då passar man på att äta det kött som är färdigstekt och gör succé med att i efterhand komma med mer mat.)

Receptet kommer från boken “Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig”, som är skriven av Martina Haag & Clara Block Hane. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Johanna Åkerberg Kassel.

Bild:

Johanna Åkerberg Kassel