Kycklingpytt med stekt ägg

Kycklingpytt med stekt ägg

30 minEnkelt
380,55 kr
4 portioner45,06 kr per portion
Härlig pytt med stekt ägg och rödbetor.

Pytten
1 tskSvartpeppar Malen
700 gFärsk kycklingfilé
1 stGul lök
1 dlOlivolja
300 gPalsternacka
1 tskSalt Fint
250 gVanliga morötter
1 tskTimjan - torkad
500 gPotatis Fast
Tillbehör
1 mskOlivolja
0,5 stIsbergssallat
14 stRödbetor Skivade
1 tskVinäger
0,5 stGurka
2 stKvisttomater
4 stÄgg
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala potatis, morötter, palsternacka och lök. Skär rotfrukter och lök i tärningar och lägg på en ugnsplåt. Skär även kycklingfiléerna i liknande bitar och lägg på plåten tillsammans med rotfrukterna. Krydda med timjan, salt och peppar och ringla över olivoljan. Blanda runt ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min. Skyffla runt kycklingpytten efter halva tiden.

3

Strimla salladen och skär gurka och tomater i bitar. Ringla över lite olja och vinäger.

4

Stek äggen i lite olja i en varm panna så som du vill ha dem.

Servera kycklingpytten tillsammans med stekt ägg, rödbetor och en färsk sallad.

Näringsvärde: 582 Kcal, 50 g Protein, 21 g Fett, 43 g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd