Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Pytten | ||
| 1 tsk | Svartpeppar Malen | |
| 700 g | Färsk kycklingfilé | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 dl | Olivolja | |
| 300 g | Palsternacka | |
| 1 tsk | Salt | |
| 250 g | Vanliga morötter | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 500 g | Potatis Fast | |
| Tillbehör | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| 14 st | Rödbetor Skivade | |
| 1 tsk | Vinäger | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 2 st | Kvisttomater | |
| 4 st | Ägg | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatis, morötter, palsternacka och lök. Skär rotfrukter och lök i tärningar och lägg på en ugnsplåt. Skär även kycklingfiléerna i liknande bitar och lägg på plåten tillsammans med rotfrukterna. Krydda med timjan, salt och peppar och ringla över olivoljan. Blanda runt ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min. Skyffla runt kycklingpytten efter halva tiden.
Strimla salladen och skär gurka och tomater i bitar. Ringla över lite olja och vinäger.
Stek äggen i lite olja i en varm panna så som du vill ha dem.
Servera kycklingpytten tillsammans med stekt ägg, rödbetor och en färsk sallad.
Näringsvärde: 582 Kcal, 50 g Protein, 21 g Fett, 43 g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

215,00 kr /kg

19,67 kr /kg

27,90 kr /kg

13,95 kr

24,39 kr /kg

52,89 kr /kg

91,07 kr /kg

75,90 kr /l

96,11 kr /kg

71,90 kr /kg

4,20 kr /st

1 014,71 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

29,17 kr /kg

2 263,33 kr /kg