Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köttet | ||
| 150 g | Sockerärta Färsk | |
| 450 g | Lövbiff | |
| 1 st | Purjolök | |
| 0,5 st | Chilipeppar Röd | |
| Marinad | ||
| 0,5 dl | Farinsocker | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 dl | Japansk soja | |
| 2 msk | Vetemjöl | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 3 msk | Vitvinsvinäger | |
| 3 msk | Färsk ingefära | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Jasminris | |
Tillbehör: Koka riset efter anvisning på paketet.
Köttet: Strimla lövbiffen tunt. Blanda alla ingredienser till marinaden noga i en bunke och lägg i köttet. Rör runt så att marinaden täcker allt.
Skölj och strimla purjolöken och skiva chilin i tunna skivor.
Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja (viktigt att det är riktigt hett!) och släng i sockerärtorna. Låt ärtorna få färg, och lägg dem sedan i en skål.
Låt pannan vara riktigt het. Skaka av lövbiffen en aning från marinaden (spara marinaden) och stek köttet i två olika omgångar så att det inte kokar i pannan. Släng med purjolök och chili i varje omgång.
När sista omgången är klar, lägg i allt kött och de stekta sockerärtorna i stekpannan igen. Häll på resterande marinad och låt allt puttra in i en minut. Servera direkt med nykokt ris.
Näringsvärde: 502 KCAL 40g Protein 12g Fett 61g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

246,33 kr /kg

238,75 kr /kg

38,42 kr /kg

198,00 kr /kg

49,90 kr /kg

139,75 kr /kg

217,27 kr /kg

296,67 kr /l

8,98 kr /kg

40,56 kr /l

139,80 kr /l

39,95 kr /kg