Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Limekräm | ||
| 0,5 st | Lime | |
| 1 dl | Växtbaserad gurt | |
| Ugnsrostade kikärter | ||
| 1 tsk | Flingsalt | |
| 380 g | Kikärtor Kokta | |
| 0,5 tsk | Chilipulver | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| Morotssoppa | ||
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 st | Lime | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 1 tsk | Sambal Oelek | |
| 150 g | Gul lök | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 st | Grönsaksbuljong | |
| 1 msk | Curry | |
| 1 tsk | Ingefära Malen | |
| 2 dl | Röda Linser Förkokta | |
| 0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
| 7 dl | Vatten | |
| 450 g | Morötter | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 400 ml | Kokosmjölk | |
Sätt ugnen på 200 grader. Kikärter: Häll av och skölj kikärterna, torka torra med hushållspapper.
Soppa: Skala och skär lök, vitlök och morötter i bitar.
Hetta upp lite olja i en gryta och fräs morot, lök och vitlök i fem minuter.
Tillsätt linser, sambal oelek, gurkmeja, ingefära, currypulver. Slå på vatten, kokosmjölk och buljongtärning och låt puttra 15 minuter.
Kikärter: Blanda olja, flingsalt och chilipulver i en bunke. Häll i kikärter och rör runt. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.
Morotssoppa: Ta av grytan från värmen och mixa soppan slät, smaka av med limesaft, salt och svartpeppar. Tillsätt mer vatten om soppan känns för tjock.
Limekräm: Blanda ihop yoghurt med zest från en limefrukt (det yttersta gröna skalet) samt saft från halva frukten (använd andra halvan till att smaka av soppan).
Servering: Servera soppan med de rostade kikärterna och limekrämen.
Bild:
Julia Thielen

52,66 kr /kg

37,95 kr /kg

50,00 kr /kg

179,75 kr /kg

19,67 kr /kg

84,78 kr /kg

13,95 kr /kg

51,80 kr /l

167,80 kr /kg

779,27 kr /kg

40,56 kr /l

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

3,99 kr /l

939,71 kr /kg

869,35 kr /kg

953,13 kr /kg

1 014,71 kr /kg
