Gå vidare till huvudinnehåll
Grön linssoppa med mjukt bröd
Mari Bergman

Grön linssoppa med mjukt bröd

40 minMedel
89,35 kr
4 portioner 7,69 kr per portion
Matig vegetarisk soppa med gröna linser, morötter och purjolök. Soppan går utmärkt att förbereda och den håller sig fint i kylen ett par dagar. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,15
Ingredienser
Linssoppa
250 gMorötter
0,5 stPurjolök
2 mskTomatpuré
1 krmSalt
4 dlGröna Linser Torkade
0,5 mskBasilika - torkad
2 mskOlivolja
3 klyftaVitlök Vanlig
0,5 mskTorkad oregano
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskVitvinsvinäger
2 stLagerblad
2 mskGrönsaksbuljong
1 lVatten
Tillbehör
1 dlYoghurt för Matlagning
Instruktioner
1

Linssoppa: Finhacka purjolöken och skölj den ordentligt. Skala och finhacka vitlök. Skala och skär morötterna i tunna skivor.

2

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs purjolök och vitlök mjuk utan att det tar färg. Tillsätt basilika, oregano och tomatpuré och fräs i ytterligare 1 min.

3

Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, lagerblad, linser, morötter och grönsaksbuljong. Lägg på ett lock och låt soppan koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda under lock i ca 25-30 min. Rör om då och då.

4

Smaka av soppan med salt och peppar.

5

Häll upp soppan i djupa skålar, toppa med en klick yoghurt och servera gärna med varmt bröd.

Bild:

Nurlan Emir