Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
0,5 st | Gurka | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 krm | Salt | |
1 st | Vanliga Tomater | |
1 krm | Chilipulver | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 st | Röd Paprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Kidneybönor | |
0,5 st | Rödlök | |
Tillbehör | ||
1 msk | Smör | |
600 g | Falukorv | |
Majsplättar | ||
1 msk | Smör | |
340 g | Majskorn | |
3 st | Ägg | |
1 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Curry | |
2 dl | Standardmjölk | |
0,5 tsk | Chilipulver | |
1 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 100 grader.
Majsplättar: Sila av vattnet från majskornen och mixa tillsammans med ägg, mjölk, mjöl, curry, chilipulver och salt med en stavmixer, blender eller matberedare.
Hetta upp ett plättjärn eller en stekpanna och stek små plättar i lite smör. Lägg över plättarna på ett ugnssäkert fat allteftersom de blir klara och förvara i ugnen.
Sallad: Skölj tomat, paprika och gurka. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga. Ta ur kärnhuset ur paprikan och tärna ner alltsammans i små fyrkanter. Skala och finhacka rödlöken. Sila av kidneybönor och spola dem under kallt vatten och blanda med grönsakerna. Tillsätt basilika, balsamvinäger, olivolja, chilipulver, salt och svartpeppar. Blanda om och ställ åt sidan.
Tillbehör: Skiva korven och stek dem i lite olja eller smör i en stekpanna.
Servera korvskivorna med majsplättar och färgsprakande sallad.
Näringsvärde per portion: kcal 770 39 g protein 46 g fett 45 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g
1 Färsk Standardmjölk 3% 1,5L Arla