Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kyckling | ||
| 50 g | Smör | |
| 2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 1 kg | Kyckling Hel | |
| 0,5 st | Lime | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 1 msk | Japansk soja | |
| 1 dl | Mango Chutney | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| Chilibroccoli | ||
| 1 st | Röd Paprika | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 st | Broccoli Färsk | |
| 0,5 st | Chilipeppar Röd | |
| 1 msk | Japansk soja | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Jasminris | |
Kyckling: Sätt ugnen på 175°. Finriv vitlöken. Smält smör och rör sedan i mango chutney, vitlök, limesaft och soja. Gnid in kycklingen med glacen, även under skinnet. Lägg kycklingen i en så trång form som möjligt och täck med folie. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå i cirka 40 minuter. Ta därefter bort folien och låt stå i 30 minuter. Köttsaften ska vara genomskinlig om man sticker i kycklingen.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Chilibroccoli: Kärna ur och dela paprikan i bitar. Dela broccolin i buketter och skala och skär stjälkarna i stavar. Skiva vitlök och chilipeppar i tunna skivor. Stek paprikan på hög värme så den får lite färg. Tillsätt broccoli, vitlök och chili och låt fräsa i några minuter. Häll över ljus soja och låt fräsa i någon minut till.
Sås:Ta ut kycklingen ur ugnen. Häll av stekskyn i en liten kastrull och låt sjuda upp. Tillsätt crème fraiche och koka ihop till en krämig sås.
Servera kyckling, chilibroccoli och sås tillsammans med ris.
Näringsvärde: Kcal: 713 Fett: 33 g Protein: 51 g Kolhydrater: 50 g
Bild:
Daniel Ohlsson

69,90 kr /l

136,88 kr /kg

52,66 kr /kg

114,14 kr /kg

61,67 kr /kg

67,80 kr /kg

198,00 kr /kg

145,00 kr /kg

40,56 kr /l

296,67 kr /l

217,27 kr /kg

39,95 kr /kg
