Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Äggstanning | ||
| 0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 2 dl | Vispgrädde | |
| 1 msk | Grönsaksbuljong | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| 4 st | Ägg | |
| Pastagratäng | ||
| 500 g | Nötfärs | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 msk | Basilika - torkad | |
| 400 g | Skruvpasta | |
| 0,5 msk | Torkad oregano | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| Sallad | ||
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
| 0,5 st | Huvudsallat | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pastagratäng: Koka pastan 2 min mindre än vad anvisningarna på förpackningen visar.
Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och nötfärs på medelhög värme. Krydda med basilika, oregano samt salt och peppar efter smak.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med köttfärsfräset. Häll över blandningen i en ugnsfast form.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, creme fraiche, vatten och buljong och häll äggstanningen över pastan. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 20 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och halvera tomaterna. Lägg upp i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Servera pastagratängen med sallad.
Näringsberäkning: 811 kcal, 44 g protein, 44 g fett, 57 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

69,90 kr /l

69,00 kr /l

4,20 kr /st

153,00 kr /kg

31,90 kr /kg

19,67 kr /kg

99,80 kr /kg

134,75 kr /kg

3,99 kr /l

34,50 kr

33,95 kr

34,95 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

187,80 kr /l