Gå vidare till huvudinnehåll
Räksallad med bulgur & het mangodressing

Räksallad med bulgur & het mangodressing

20 minEnkelt
300,45 kr
4 portioner47,96 kr per portion
Räksallad med bulgur & het mangodressing

bulgur
3 dlBulgur
Dipp
200 gMango Fryst
1 stLime
15 gChili
Sallad
0,5 stRödlök
0,5 stKoriander - färsk
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar
3 stÄgg
1 stIsbergssallat
1 krmOlivolja
0,5 stGurka
500 gFrysta räkor
Instruktioner
1

Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Koka 3 st ägg i 6- 8 min för mjuk gula.

2

Mixa mangon med limesaften och chilin i en matberedare eller med en stavmixer. Häll dressingen i en skål.

3

Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär den i sneda bitar på längden.

4

Skala äggen och skär varje ägg i 4 halvor. Skölj och strimla salladshuvudet.

5

Vill du ha kall bulgur så spolar du den i ett durkslag under kallt vatten.

6

Blanda samman alla ingredienser med olivolja och toppa med räkor och hackad koriander. Salta och peppra efter smak.

7

Servera salladen med mangosåsen vid sidan om.