Grillad majs med bönsalsa i tortillabröd
Mari Bergman

Grillad majs med bönsalsa i tortillabröd

30 minEnkelt
154,70 kr
4 portioner38,68 kr per portion
En trevlig vegetarisk bricka för sommarens alla dagar. Perfekt att laga på gårdagens grillade majskolvar. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
200 gTortilla - Små
900 gMajskolvar
200 gGuacamole
380 gSvarta Bönor
180 gRomansallat, (1 st)
Från ditt skafferi
5 krmSalt Fint
1 tskChiliflakes
4 mskMat & Bak Smör
0,5 tskSpiskummin
Instruktioner
1

Grilla majskolvarna på utegrillen eller i en grillpanna/stekpanna i smör så att de får en fin grillyta runt om. Krydda med lite salt och 0.5 tsk chiliflakes.

2

Skölj och skär salladen i bitar.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs bönorna med 0.5 tsk chiliflakes och 0.5 tsk spiskummin. Smaka av bönorna med salt.

4

Grilla tortillabröden snabbt på båda sidor på utegrillen eller värm bröden i ugnen på 175 grader i 5 min.

5

Skär av majsen i hela bitar från majskolvarna. Lägg upp bönfräset och guacamolen i skålar.

6

Fyll ett fat med sallad, grillad majs, bönfräs, guacamole och grillade tortillabröd.

7

Fyll tortillabröden med alla godsaker. Ät och njut!

Bild:

Nurlan Emir