Korvgryta med rotfrukter

Korvgryta med rotfrukter

30 minEnkelt
152,30 kr
4 portioner16,81 kr per portion
Värmande korvgryta med mjuka rotfrukter, hela familjens favorit! Lagerblad och kryddpepparkorn ger klassiska smaker till grytan. En mumsig senapsyoghurt är det perfekta tillbehöret till korvsoppan!

500 gFalukorv
2 mskDijonsenap
200 gKålrot
6 stPotatis Fast
3 dlYoghurt för Matlagning
1 stGrönsaksbuljong
5 dlVatten
1 stLagerblad
1 tskSalt Fint
3 stMorötter
0,5 stPurjolök
10 stKryddpeppar Hel
Instruktioner
1

Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Skala och ansa potatisar, kålrot, morötter och purjolök. Skär grönsakerna och falukorv i bitar. Koka upp vatten och smula ner grönsaksbuljongtärning. Tillsätt lagerblad, och kryddpepparkorn. Lägg ner grönsakerna och låt koka 8-10 minuter. Lägg ner purjolök och korv. Låt det koka ytterligare 2-3 min. Smaka av med salt. Senapsyoghurt: Blanda matyoghurt med dijonsenap. Servera senapsyoghurten till grytan.