Gå vidare till huvudinnehåll
Indisk tofugryta med naanbröd
Mari Bergman

Indisk tofugryta med naanbröd

30 minEnkelt
312,45 kr
4 portioner 41,50 kr per portion
En mustig vegetarisk gryta med med smaker av ingefära, garam masala och kokosmjölk. Grytan går utmärkt att koka ihop en dag i förväg. Den håller sig bra i kylen ca 4 dagar och går även att frysa in.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
260 gNaanbröd
Tofugryta
400 gKörsbärstomater Konserverade
1 mskFärsk ingefära
1 stRödlök
1 tskSalt
250 gTofu
400 gKokosmjölk
0,5 stChilipeppar Röd
2 mskRapsolja
1 mskCurry
70 gFärsk bladspenat
1 tskPaprikakrydda
1 tskGaram Masala
1 klyftaVitlök Vanlig
380 gKikärtor Kokta
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Värm ugnen enligt anvisningar på brödförpackningen.

2

Tofugryta: Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilipepparn. Mät upp alla kryddor och lägg i en liten skål. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, ingefära och chili tillsammans med kryddorna under omrörning. Tillsätt körsbärstomater och kokosmjölk. Skär tofun i mindre bitar och tillsätt till grytan. Låt grytan puttra under lock ca 10 min.

3

Spola av kikärtorna och skölj spenaten. Tillsätt till grytan och låt puttra ytterligare 3 min.

4

Tillbehör: Värm naanbröden i ugnen och servera till tofugrytan.

Näringsvärde: Kcal: 798 Fett: 26 g Protein: 27 g Kolhydrater: 107 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell