Broccolisoppa med skinkfyllda pizzasnurror
Mari Bergman

Broccolisoppa med skinkfyllda pizzasnurror

30 minEnkelt
167,20 kr
4 portioner29,56 kr per portion
Pizzasnurrorna som serveras till den här vackra broccolisoppan är så goda och går att variera på oändligt många sätt. Varför inte tillsätta pesto och soltorkade tomater eller kanske din favoritost? Det är bara fantasin som sätter gränser. De kommer garanterat bli en favorit hos alla i familjen! (Tastelines matkasse v38 2016)

Pizzasnurror
1 stPizzakit
120 gRökt Skinka
100 gRiven Ost
Broccolisoppa
1 krmSalt Fint
1 stGul lök
1 krmSvartpeppar Malen
2 stBroccoli Färsk
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
2 klyftaVitlök Vanlig
8 dlVatten
1 mskOlivolja
1 krmCayennepeppar
2 tskVitvinsvinäger
2 mskGrönsaksbuljong
Tillbehör
250 gVanliga morötter
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Broccolisoppa: Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Hetta upp olja i en kastrull och fräs broccoli och lök så att det mjuknar en aning. Tillsätt 2-3 tsk vinäger, vatten och 2-3 msk buljong. Lägg på ett lock och låt soppan sjuda ca 10 min.

3

Pizzasnurror: Rulla ut pizzadegen och kavla ut den lite tunnare. Bred på tomatsås, strö över 3/4 av osten och fördela skinkskivorna över. Rulla ihop pizzan från långsidan och skär den sedan i bitar. Lägg pizzasnurrorna på en bakplåtsklädd plåt och strö över resten av osten på toppen. Grädda i ugnen ca 10-12 min.

4

Tillbehör: Skala och skär morötterna i stavar.

5

Broccolisoppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer eller i en blender tillsammans med creme fraiche. Smaka av med salt, peppar och ev. cayennepeppar.

Servera broccolisoppan med pizzasnurror och morotsstavar.

Näringsvärde: 589 kcal, 25 g protein, 25 g fett, 53 g kolhydrater.

Bild:

Lisa Löwenborg