Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rårörda lingon | ||
2 dl | Strösocker | |
500 g | Lingon | |
Pannbiff | ||
1 msk | Ströbröd | |
1 tsk | Salt | |
400 g | Blandfärs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Ägg | |
600 g | Potatis Fast | |
1 st | Vanliga morötter | |
2 msk | Mellanmjölk | |
Gräddssås | ||
1 msk | Smör | |
1 dl | Matlagningsgrädde | |
1 st | Kinesisk soja | |
3 dl | Köttbuljong | |
2 msk | Vetemjöl |
Låt ströbrödet svälla i vätskan
Tillsätt färs, råriven morot, ägg och kryddor
Forma till 12 jämna biffar och salta och peppra
Hetta upp oljan eller smöret i en panna och bryn biffarna någon minut på varje sida
Dra ner värmen till låg temperatur, vänd biffarna emellanåt
Häll på 1/2 dl vatten eller grädde i slutet och låt koka in.
Gräddsås:
Gör en bottenredning genom att smälta smöret i en kastrull, tillsätt vetemjölet och rör om ordentligt.
Häll på buljongen, låt koka på låg värme i minst 3 minuter så att mjölsmaken försvinner
Tillsätt grädde och låt koka upp
Smaka av med salt, peppar och soja
Rårörda lingon (håller i en månad)
Kross bären med träslev
TIllsätt socker och rör om tills sockret smält
Servera med kokt pressa potatis.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla