Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
2 st | Vanliga Tomater | |
2 msk | Tomatketchup | |
50 g | Saltgurka | |
2 st | Rödlök | |
2 msk | Dijonsenap | |
0,4 st | Isbergssallat | |
200 g | Hamburgerost | |
Hamburgerbröd | ||
25 g | Jäst Original Färsk | |
13 dl | Vetemjöl | |
1 tsk | Salt Fint | |
6 dl | Vatten | |
Coleslaw | ||
0,5 kg | Vitkål | |
70 g | Morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Rödlök | |
1 tsk | Strösocker | |
0,5 dl | Majonnäs | |
2 tsk | Dijonsenap | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 msk | Vispgrädde | |
1 krm | Salt Fint | |
Hamburgaren | ||
1 msk | Olivolja | |
2 msk | Worcestersås | |
700 g | Nötfärs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint |
Hamburgarna Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt salt och peppar. Blanda i worcestersåsen eller konjaken och arbeta ihop till en smidig färs. Forma färsen till burgare med händerna. Pressa hårt så att de håller samman under grillningen Gnid in burgarna med lite olja straxt innan du lägger dme på grillen. Grilla dem i 2-3 minuter på varje sida. De får gärna vara lite rosa inuti. Lägg biffarna i hembakade hamburgerbröd och fyll dem med ost, tomater, lök, saltgurka och sallat. Bred på senap och eventuellt ketchup. Servera med coleslaw.
Bröden Finfördela jästen i en bunke. Lös upp den i vatten och tillsätt saltet och mjölet. Arbeta degen i hushållsmaskin i 2-3 minuter (för han dubbla tiden) eller tills den har satt sig. Degen ska vara kladdig. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar. Sätt på ugnen på 250 grader. Dela degen och forma den till lagom stora bullar (knåda inte!). Lägg bullarna på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 10-15 minuter. Pensla med vatten och grädda sedan bröden i 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150 grader (öppna ugnsluckan för att gå ner värmen snabbt) och grädda bröden ytterligare cirka 15 minuter. Låt dem svalna på galler utan bakduk.
Coleslaw Blanda alla ingredienser i en skål. Rör om väl. Låt coleslawen stå i kylen en stund innan sen ska ätas så att smakerna blandas ordentligt.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini