Gå vidare till huvudinnehåll
Lemon rice
Mari Bergman

Lemon rice

20 minEnkelt
105,30 kr
4 portioner 3,39 kr per portion
Lemon rice är ett smaksatt indiskt ris med citron, rostad kokos och dill. Passar perfekt att servera till t. ex. chicken tandoori, malai kofta curry, salmon masala eller chicken korma.

1 stCitron - Eko
1 krmSvartpeppar
6 dlVatten
0,5 tskTorkad gurkmeja
1 krmSalt
3 mskRiven kokos
1 mskGrönsaksbuljong Eko
2 stSalladslök
2 mskSmör
1 mskDill - färsk
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Skölj och strimla salladslöken. Lägg undan 2 msk strimlad lök till topping.

2

Hetta upp smör i en kastrull och fräs salladslök och gurkmeja på medelvärme ca 1 min. Tillsätt ris, grönsaksbuljong och vatten. Låt riset koka under lock på låg värme i ca 10 min.

3

Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de är gyllene.

4

Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och finhackad dill till det kokta riset. Smaka av med lite salt och peppar.

5

Lägg upp riset i en skål och toppa med salladslök, rostade kokosflingor och citronskivor.

6

Servera lemon rice till t. ex. chicken tandoori, salmon masala eller chicken korma.

Bild:

Nurlan Emir