Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Citron - Eko | |
1 krm | Svartpeppar | |
6 dl | Vatten | |
0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Riven kokos | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
2 st | Salladslök | |
2 msk | Smör | |
1 msk | Dill - färsk | |
3 dl | Basmatiris |
Skölj och strimla salladslöken. Lägg undan 2 msk strimlad lök till topping.
Hetta upp smör i en kastrull och fräs salladslök och gurkmeja på medelvärme ca 1 min. Tillsätt ris, grönsaksbuljong och vatten. Låt riset koka under lock på låg värme i ca 10 min.
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de är gyllene.
Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och finhackad dill till det kokta riset. Smaka av med lite salt och peppar.
Lägg upp riset i en skål och toppa med salladslök, rostade kokosflingor och citronskivor.
Servera lemon rice till t. ex. chicken tandoori, salmon masala eller chicken korma.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko