Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kaka | ||
1 tsk | Bakpulver | |
3 dl | Havremjöl | |
3 st | Banan | |
100 g | Smör | |
0,5 dl | Standardmjölk | |
1 dl | Honung | |
2 st | Ägg | |
0,5 tsk | Kanel Malen | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
0,5 tsk | Vaniljpulver | |
Topping | ||
1 st | Banan | |
3 msk | Bovete Helt | |
1 msk | Honung |
Värm ugnen till 160 grader.
Kaka: Smält smöret i en kastrull.
Skala bananerna och mixa samman med honung, ägg och mjölk i en bunke med hjälp av en stavmixer.
Blanda vaniljpulver, kanel, havremjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Sikta ner mjölblandningen i bananblandningen och rör om ordentligt. Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en smord brödform.
Topping: Skala och skär en banan på längden. Lägg bananskivorna med snittytan uppåt på smeten i formen. Ringla över honung och strö över bovete på toppen.
Grädda banankakan mitt i ugnen i ca 50 min.
Bild:
Roland Persson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Bovete Helt EKO/KRAV Saltå Kvarn