Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Topping | ||
| 100 g | Hamburgerost | |
| 6 msk | Vitlökssås | |
| 2 st | Tomater | |
| 1 st | Krispsallat | |
| Cheeseburgare | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 3 tsk | Dijonsenap | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 420 g | Hamburgerbröd | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1,5 tsk | Grönsaksfond | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Gul lök | |
| 700 g | Formbar vegetarisk färs | |
| Karamelliserad lök | ||
| 2 msk | Smör | |
| 0,5 tsk | Strösocker | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 st | Gul lök | |
Värm ugnen till 150 grader.
Cheeseburgare: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färsen med lök, vitlök, dijonsenap, grönsaksfond, salt och peppar. Forma 6 st hamburgare.
Karamelliserad lök: Skala och strimla löken. Stek löken sakta i smör på medelvärme i ca 15 min tills den blir gyllene. Tillsätt salt och socker och låt den steka i ytterligare 2 min.
Cheeseburgare: Hetta upp en stekpanna med olja och bryn burgarna på medelhög värme i ca 5 min/sida. Lägg en skiva ost på varje burgare. Lyft över burgarna till en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 5-10 min.
Topping: Skölj och skiva tomaterna och lossa 6 st salladsblad. Rosta bröden i lite olja i en varm stekpanna.
Montering: Bred vitlökssås på undersidan av varje bröd, lägg på salladsblad, hamburgare med ost och tomatskivor. Toppa med karamelliserad lök och lägg på överdelen av hamburgerbrödet. Ät och njut!
Näringsvärde: 974 kcal, 51 g protein, 50 g fett, 70 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir

159,75 kr /kg

31,50 kr

99,80 kr /kg

108,86 kr /kg

61,73 kr /kg

19,67 kr /kg

82,29 kr /kg

29,17 kr /kg

153,26 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

1 Grönsaksbuljong Fond du Chef
8,13 kr /l

34,50 kr

145,00 kr /kg

22,50 kr /kg