Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
40 g | Anchochili, (2 st) | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
3 dl | Krossade Tomater | |
2 msk | Farinsocker | |
900 g | Högrev | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
Tillbehör | ||
200 g | Ciabatta | |
Avokadosalsa | ||
0,5 st | Lime | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
2 st | Avokado | |
1 krm | Salt | |
250 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Rödlök |
Sätt ugnen på 150 grader.
Blötlägg Anchochilin i varmt vatten i 15 minuter. Ta bort stam och frön. Lägg chilin i en mixer tillsammans med krossade tomater, lök och vitlök. Mixa ihop snabbt och tillsätt farinsocker, salt och peppar.
Hetta upp oljan och stek köttbiten runt om 1-2 minuter. Lägg köttet i en ugnsfast form. Häll över chilimixen och stryk ut över hela köttet. Lägg folie över köttet och stek i 6 timmar i ugnen. Kolla några gånger och späd med lite öl, rött vin eller vatten och såsen kokat bort. Ta ut o låt svalna. Dra isär köttet med två gafflar. Blanda köttet med såsen.
Finhacka rödlöken, koriander och tomat. Blanda ihop och pressa i lime. Smaka av med salt.
Lägg lite kött på varje bröd och toppa med avokadosalsan.
Näringsvärde: Energi (kcal) 446,6, Protein (g) 33,9, Fett (g) 19,2, Kolhydrater (g) 32,2
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ciabatta Surdegsbullar EKO/KRAV Fryst Il Fornaio