Gå vidare till huvudinnehåll
Pulled beef med anchochili
Mia Troberg

Pulled beef med anchochili

6 tEnkelt
447,10 kr
4 portioner 85,24 kr per portion
Det här är inte snabbmat men själva tillagningen går snabbt. Min variant görs med tomater som ger en trevlig syrlighet till köttet. Tips! Du kan även grilla köttet på indirekt värme i en form som tål värmen.

0,5 tskSvartpeppar Malen
40 gAnchochili, (2 st)
3 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
3 dlKrossade Tomater
2 mskFarinsocker
900 gHögrev
1 mskOlivolja
1 tskSalt
Tillbehör
200 gCiabatta
Avokadosalsa
0,5 stLime
0,5 stKoriander - färsk
2 stAvokado
1 krmSalt
250 gKörsbärstomater
0,5 stRödlök
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Blötlägg Anchochilin i varmt vatten i 15 minuter. Ta bort stam och frön. Lägg chilin i en mixer tillsammans med krossade tomater, lök och vitlök. Mixa ihop snabbt och tillsätt farinsocker, salt och peppar.

3

Hetta upp oljan och stek köttbiten runt om 1-2 minuter. Lägg köttet i en ugnsfast form. Häll över chilimixen och stryk ut över hela köttet. Lägg folie över köttet och stek i 6 timmar i ugnen. Kolla några gånger och späd med lite öl, rött vin eller vatten och såsen kokat bort. Ta ut o låt svalna. Dra isär köttet med två gafflar. Blanda köttet med såsen.

4

Finhacka rödlöken, koriander och tomat. Blanda ihop och pressa i lime. Smaka av med salt.

5

Lägg lite kött på varje bröd och toppa med avokadosalsan.

Näringsvärde: Energi (kcal) 446,6, Protein (g) 33,9, Fett (g) 19,2, Kolhydrater (g) 32,2

Bild:

Linnea Swärd