Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 8 dl | Grönsaksbuljong | |
| 3 dl | Pecorinoost | |
| 3 msk | Mat & Bak Smör/Margarin | |
| 3 st | Schalottenlök | |
| 2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 400 g | Bacon Tärnat | |
| 1 dl | Basilika - färsk | |
| 3 dl | Arborioris | |
| 1 msk | Olivolja | |
Byt gärna ut bacon mot pancetta. Använd färsk pecorinoost.
Skär pancettan i centimeterstora tärningar och fräs i en stekpanna. Ställ undan till senare.
Skala och finhacka löken. Koka upp grönsaksbuljong och låt sjuda på svag värme. OBS! Viktigt att hålla buljongen varm hela tiden.
Fräs löken mjuk i olivolja och smör i en tjockbottnad kastrull under omrörning utan att den tar färg (ca 3 minuter). Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut så att riset blir genomskinligt.
Häll på buljongen på riset lite i taget (ca 2 dl) samtidigt som du rör. Tillsätt även vinet lite i taget under omrörning. Man kan aldrig röra en risotto för mycket! Ju mer man rör, desto krämigare!
Risotton ska koka på svag värme i ca 20-25 minuter och under STÄNDIG omrörning. Tillsätt ev. mer buljong om så skulle behövas. När 10 minuter gått, kan du tillsätta pancettan. Ta vara på fettet från pancettan och häll i risotton för en fylligare smak.
Ta kastrullen av värmen och blanda i färskriven pecorinoost. Vänd till sist i finhackad basilika. Färdigt! :)

413,00 kr /kg

145,00 kr /kg

51,80 kr /kg

135,80 kr /l

142,50 kr /kg

179,67 kr /kg

68,50 kr /kg

3,99 kr /l

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

