Gå vidare till huvudinnehåll
Gorgonzolapizza med grönkål
Mari Bergman

Gorgonzolapizza med grönkål

30 minEnkelt
300,10 kr
4 portioner 39,68 kr per portion
Det här receptet på Gorgonzolapizza med grönkål är fantastiskt gott. Den här pizzan är en så kallad pizza bianco viker betyder att man inte använder sig av en tomatsås. Istället använder man creme fraiche vilket blir fantastiskt gott med grönkålen, rödlöken och knaprigt bacon. Till pizzan serveras med en fräsch päronsallad. (Tastelines matkasse v13 2017)

Päronsallad
0,5 mskBalsamvinäger
0,5 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
2 stStjälkselleri
1 stPäron
2 mskOlivolja
150 gGrönkål
0,5 stPersilja - färsk
1 krmFlingsalt
Pizza
1 stRödlök
75 gGorgonzola
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmFlingsalt
140 gBacon Skivat
50 gGrönkål
1 krmSvartpeppar Malen
1 stPizzadeg
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Pizza: Skölj all grönkål, även till salladen. Dra loss bladen från stammen och dela bladen i mindre bitar. Lägg undan 150 gram till päronsalladen i en skål. Fräs 50 gram grönkål i lite olivolja så att den mjuknar en aning, ca 1 min.

3

Skala och skär löken i tunna klyftor.

4

Kavla ut pizzadegen på ett extra bakplåtspapper. Lägg pizzadegen på en ugnsplåt. Bred på creme fraiche och fördela gorgonzolan jämt över. Tillsätt rödlöksskivor och grönkål. Grädda i ugnen ca 10 min.

5

Strimla baconet och stek det knaprigt i en panna utan fett. Häll sedan över det på hushållspapper.

6

Päronsallad: Skölj och skiva päronet. Skölj och strimla sellerin och skala och finstrimla rödlöken. Skölj och grovhacka persiljan. Blanda med grönkålen i skålen och tillsätt olja, balsamvinäger och en nypa salt och peppar.

Ta ut pizzan och strö över det knaperstekta baconet och lite salt och peppar. Servera tillsammans med päronsalladen.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 732 kcal, 19 g protein, 43 g fett, 57 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell som