Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
250 g | Vanliga morötter | |
Krämig svamp | ||
0,5 msk | Japansk soja | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Grönpeppar Torkad | |
1 msk | Dijonsenap | |
250 g | Färska champinjoner | |
1 tsk | Rosépeppar | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Fläskfilémedaljonger | ||
1 tsk | Flingsalt | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
450 g | Fläskfile Färsk | |
1 tsk | Rosépeppar | |
1 tsk | Grönpeppar Torkad | |
0,5 msk | Smör | |
0,5 msk | Olivolja | |
Potatis | ||
700 g | Potatis Fast | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skala och skiva potatisen och lägg på en ugnsplåt. Tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och sprid ut på plåten. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Krämig svamp: Skiva champinjonerna och skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svamp och vitlök tills svampen får lite färg. Mortla grönpeppar och rosépeppar finfördelat och tillsätt till svampen. Tillsätt grädde, soja och dijonsenap och låt det koka ihop 5 min tills det blir riktigt krämigt. Smaka av med salt och peppar.
Fläskfilemedaljonger: Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Skär den i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg varje skiva i en plastpåse och banka ut dem tunnare. Mortla grönpeppar, rosépeppar, svartpeppar och flingsalt finfördelat och krydda fläskfilémedaljongerna med. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek medaljongerna på medelhög värme ca 5 min på båda sidor tills dem är helt genomstekta.
Servera fläskfilémedaljongerna med den krämiga svampen, morotsstavar och ugnsstekt potatis.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 791 kcal, 33 g protein, 52 g fett, 43 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Rosépeppar Hel 21g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt