Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
800 g | Fransyska av Vildsvin | |
2 dl | Rött matlagningsvin | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Persilja - färsk | |
2 dl | Vatten | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
1,5 tsk | Salt Fint | |
1 msk | Majsstärkelse | |
0,5 dl | Färsk timjan | |
0,5 dl | Rapsolja | |
2 msk | Senap | |
10 g | Dragon - torkad | |
600 g | Potatis Fast |
Snitta fransyskan på mitten nästan helt igenom, salta och peppra sidorna och strö över örter och vitlök. Bind ihop köttet med bindgarn.
Lägg steken i en långpanna och stick i en stektermometer. Tillaga steken i 175 grader i ca 1–2 timmar tills innertemperaturen visar 65–68 grader.
Lyft upp steken och låt den vila på ett fat i ca 20–30 minuter.
Häll 2 dl vatten i långpannan med skyn från steken, blanda och häll över i en kastrull tillsammans med 2 dl rödvin och 2 msk senap. Koka ihop och skumma såsen under tiden. Smaka av med salt och peppar.
Red av skyn med majsena till simmig konsistens.
Rosta potatisen hel med salt, olja och timjankvistarna i ugnen på 180 grader i 30–40 minuter.
Bild:
Stefan Wettainen
1 Matlagningsvin Rött 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt