Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
400 g | Ris & Gryn | |
2 msk | Sötmandel Hel | |
Palak | ||
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
1 msk | Garam Masala | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
50 g | Grönkål | |
1 tsk | Torkad gurkmeja | |
2 st | Tomater | |
1 st | Gul lök | |
2 msk | Balsamvinäger | |
400 g | Krossade Tomater | |
2 st | Vitlök Vanlig | |
200 g | Färsk bladspenat | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 msk | Tomatpuré | |
2 msk | Färsk ingefära | |
Raita | ||
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Chilipulver | |
1 krm | Garam Masala | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Mynta - färsk |
Tillbehör: Koka havreris enligt anvisning på förpackningen.
Palak: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära och strimla tomaterna.
Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i oljan tillsammans med garam masala och gurkmeja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 30 sek. Tillsätt balsamvinäger, de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 15 min.
Raita: Finhacka örterna och blanda med yoghurt, garam masala och chilipulver. Smaka av med salt och peppar.
Palak: Tillsätt spenat och strimlad grönkål i grytan och låt puttra i 1 min. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Strö hackade mandlar över palaken och servera tillsammans med havreris, raita och ditt val av protein.
Välj protein · Helstekt paneerost · Stekt tärnad kycklingfilé · Stora vita bönor
Bild:
Charlie Drevstam
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
4 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria