Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttfärs | ||
1 krm | Salt | |
1 st | Taco Kryddmix Original | |
1 msk | Olivolja | |
500 g | Nötfärs | |
1 dl | Vatten | |
250 g | Tomater | |
Limepicklad rödlök | ||
1 krm | Salt | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 st | Rödlök | |
1 st | Lime | |
2 msk | Vatten | |
Tillbehör | ||
280 g | Majskorn | |
100 g | Salladsmix | |
0,5 st | Gurka | |
193 g | Tortilla Stand-n-stuff | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell |
Limepicklad rödlök: Blanda finrivet limeskal, limesaft, honung, vatten och salt i en skål. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg ner i skålen med lag. Låt dra medan du lagar resten av maten.
Köttfärs: Hetta upp olja i en stekpanna och fräs köttfärsen tillsammans med tacokryddan och salt efter smak. Tills färsen är helt genomstekt.
Skölj och tärna tomaterna. Tillsätt tomater och vatten till färsen och låt det puttra ihop några minuter.
Tillbehör: Skölj och tärna gurkan. Sila av majsen och skölj salladen. Lägg upp i skålar.
Fyll tacoskalen med hälften av salladen, tacofärs, gurka och majs. Toppa med creme fraiche och picklad rödlök. Servera tillsammans med resten av salladen vid sidan av.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 601 kcal, 33 g protein, 28 g fett, 50 g kolhydrater
Bild:
Andrea Klintbjer
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Tortilla Stand n Stuff 8-p Old El Paso