Gå vidare till huvudinnehåll
Fattiga riddare med hallon- och pistagesmör
Mathem

Fattiga riddare med hallon- och pistagesmör

45 minEnkelt
203,75 kr
4 portioner21,61 kr per portion
Fattiga riddare är perfekt för att lyxa till din helgfrukost. Det härligt rosa hallon- och pistagesmöret smakar syrligt gott och är något att skryta med. Så bjud hem vännerna på helgbrunch!

Fattiga riddare
1 tskStrösocker
1,5 dlMellanmjölk
1 stÄgg
0,5 dlVetemjöl
1 krmSalt Fint
3 mskSmör
1 stFormfranska
Hallon- och pistagesmör
0,75 dlStrösocker
150 gSmör
100 gPistagenötter
150 gHallon
2 mskCitronjuice - råpressad
Till servering
1 tskKanel Malen
3 tskStrösocker
Instruktioner
1

Börja med smöret: Lägg hallon och socker i en kastrull och koka i 10 minuter.

2

Mosa hallonen och sila sedan genom finmaskig sil. Pressa med en sked så att du får med så mycket fruktkött som möjligt. Låt purén svalna i kylen.

3

Hacka pistagenötterna. Mixa hacket tillsammans med smör och citronjuice i mixer. Tillsätt hallonpurén lite i taget och mixa lite till. Håller en vecka i kylen.

4

Fattiga riddare: Kantskär brödet. Blanda ihop kanel och strösocker i en djup tallrik. Vispa ihop ägg, salt, mjölk och strösocker, och häll upp i en annan djup tallrik. Hetta upp en stekpanna, doppa brödskivorna i smeten, låt droppa av och stek sedan i generöst med smör.

5

Doppa de stekta brödskivorna i kanel- och strösockerblandningen, och servera direkt med smöret!

Bild:

Linnea Swärd