Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fattiga riddare | ||
1 tsk | Strösocker | |
1,5 dl | Mellanmjölk | |
1 st | Ägg | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Smör | |
1 st | Formfranska | |
Hallon- och pistagesmör | ||
0,75 dl | Strösocker | |
150 g | Smör | |
100 g | Pistagenötter | |
150 g | Hallon | |
2 msk | Citronjuice - råpressad | |
Till servering | ||
1 tsk | Kanel Malen | |
3 tsk | Strösocker |
Börja med smöret: Lägg hallon och socker i en kastrull och koka i 10 minuter.
Mosa hallonen och sila sedan genom finmaskig sil. Pressa med en sked så att du får med så mycket fruktkött som möjligt. Låt purén svalna i kylen.
Hacka pistagenötterna. Mixa hacket tillsammans med smör och citronjuice i mixer. Tillsätt hallonpurén lite i taget och mixa lite till. Håller en vecka i kylen.
Fattiga riddare: Kantskär brödet. Blanda ihop kanel och strösocker i en djup tallrik. Vispa ihop ägg, salt, mjölk och strösocker, och häll upp i en annan djup tallrik. Hetta upp en stekpanna, doppa brödskivorna i smeten, låt droppa av och stek sedan i generöst med smör.
Doppa de stekta brödskivorna i kanel- och strösockerblandningen, och servera direkt med smöret!
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hallon Frysta 750g Magnihill