Pajalagröt
Kerstin Eriksson

Pajalagröt

10 minEnkelt
185,25 kr
2 portioner7,38 kr per portion
Klassisk Pajalagröt med torkad frukt och bra fiber för magen. Starten till gröten ska blötläggas över natten men tar bara några få minuter att förbereda. Som en husmansvariant av over night oats!

2 stAprikoser Torkade
1 mskRussin
2 stKatrinplommon Urkärnade
0,5 dlKruskakli
2 mskLinfrö Helt
1 dlFiberberikade Havregryn
2 krmSalt Fint
3,5 dlVatten
Instruktioner
1

Klipp den torkade frukten i mindre bitar. Häll upp torkad frukt, linfrön, salt och vatten i den gryta du ska koka gröten. Låt stå över natten med lock på.

2

Tillsätt havregryn och havrekli och låt gröten koka upp försiktigt. Låt sjuda i 3-5 min under omrörning. Tillsätt mer vatten om det behövs. Servera med mjölk.

Bild:

Kerstin Eriksson