Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatisk lax i kokosmjölk

Asiatisk lax i kokosmjölk

30 minEnkelt
285,60 kr
4 portioner 45,68 kr per portion
Familjekassen v4

1 stRödlök
1 mskTomatpuré
1 stChilipeppar Röd
1 tskSalt
400 mlKokosmjölk
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
50 gFärsk ingefära
2 stRöd Paprika
500 gLaxfilé
Instruktioner
1

Koka ris eller couscous enligt förpackningens anvisningar. Du väljer själv vad du föredrar och vad som finns hemma.

2

Lax i kokosmjölk : Skölj och strimla paprika och chili. Skala och klyfta löken.

3

Spara hälften av paprikan i en skål och stek resterande mängd tillsammans med lök, chili och tomatpuré i ca 5 min på medelhög värme. Rör om då och då.

4

Dela laxen i bitar och låt steka med grönsakerna en kort stund.

5

Riven i ingefäran och pressa i vitlöken.

6

Häll på kokosmjölken och låt alltihop koka ihop i några minuter tills laxen är färdig. Obs! Det går fort.

7

Smaka ev. av med mer salt och peppar.

Servera laxen med citronklyftor, nykokt couscous eller ris, och paprika.