Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Rödlök | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Salt | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
50 g | Färsk ingefära | |
2 st | Röd Paprika | |
500 g | Laxfilé |
Koka ris eller couscous enligt förpackningens anvisningar. Du väljer själv vad du föredrar och vad som finns hemma.
Lax i kokosmjölk : Skölj och strimla paprika och chili. Skala och klyfta löken.
Spara hälften av paprikan i en skål och stek resterande mängd tillsammans med lök, chili och tomatpuré i ca 5 min på medelhög värme. Rör om då och då.
Dela laxen i bitar och låt steka med grönsakerna en kort stund.
Riven i ingefäran och pressa i vitlöken.
Häll på kokosmjölken och låt alltihop koka ihop i några minuter tills laxen är färdig. Obs! Det går fort.
Smaka ev. av med mer salt och peppar.
Servera laxen med citronklyftor, nykokt couscous eller ris, och paprika.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria